Лікарі на Буковині залишились без "ковідних" надбавок. Чи надовго?

Гроші за лютий мають надійти на рахунки медзакладів найближчим часом

15.03.2021 21:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко розмістила у соцмережі фото із підписом "Кінець епохи коронавірусу в обласній клінічній лікарні". На ньому видно, що надходження на зарплатну карту складають лише 2472 гривні 76 копійок. Отже жодних "коронавірусних" надбавок за лютий лікарі не отримали. 

Суспільне Буковини повідомило, що медики Чернівецької обласної лікарні, які працюють з хворими на коронавірус, не отримали "ковідні" надбавки за лютий, бо Національна служба здоров'я України ще не перерахувала гроші медзакладам. Головний лікар обласної лікарні Сергій Цинтар каже, що "ковідні" надбавки за лютий не виплатили, бо не отримали гроші від Національної служби здоров’я. За січень з медиками розрахувалися.

У хотинській лікарні також не отримали гроші за лютий, втім з медиками розрахувалися із залишків "ковідних пакетів", які отримали раніше. Працівникам платять надбавки до 300% за роботу з інфікованими пацієнтами. Про це повідомив виконувач обов'язків головного лікаря Сергій Солодкий. За його словами, гроші щомісяця надходять у різний час.

За словами директора обласного департаменту охорони здоров'я Олега Чорного, НСЗУ може виплачувати гроші з затримками. Водночас пояснює, що керівники медзакладів самостійно вирішують, як розпоряджатися коштами. Наприклад, чи першочергово виділяти гроші на ліки, чи на виплати лікарям.

Гроші за лютий мають надійти на рахунки медзакладів найближчим часом. Наприкінці кожного місяця лікарні звітують про кількість пролікованих пацієнтів, після чого отримують кошти, сказала прессекретарка НСЗУ Христина Петрик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews