На Буковині триває вакцинація медичних працівників від коронавірусу

17.03.2021 00:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На Буковині триває вакцинація від коронавірусу медичних працівників. Так, щеплення роблять головні лікарі госпітальних баз. Кажуть, таким чином мають змогу не лише захистити себе від хвороби, а й продемонструвати колективам на власному прикладі, що імунізація – це надійно, безпечно, ефективно.

Єдиним методом боротьби із пандемією COVID-19 вважає вакцинацію виконувач обов’язків генерального директора обласної дитячої лікарні Ілля Тащук.

– У нашому медичному закладі щеплення зробили близько 70 працівників. Звісно ж, я переконую колег вакцинуватися, наводжу різноманітні аргументи. Тож гадаю, що число імунізованих зросте, – каже Ілля Тащук.

Головний лікар Сокирянської лікарні Олександр Андрійчук розповів, після того, як вакцинувався, на процедуру наважилися ще декілька колег.

– Лікарям дуже потрібні щеплення, адже вони мають широке коло контактів. Вакцина – набагато надійніший засіб, ніж маска та антисептик, – пояснив Олександр Андрійчук.

Від коронавірусу вакцинувався також директор міської дитячої поліклініки Іван Хорошенюк, адже медики первинної ланки також докладають чимало зусиль у боротьбі з епідемією.

– Наше завдання – побороти хворобу та створити колективний імунітет. Зараз усі мають усвідомити, що імунізація – єдиний дієвий метод повернути можливість посміхатися один одному не через маску, обійматися, коли забажаємо, та подорожувати, куди хочемо, – ідеться на сторінці поліклініки у facebook.

Нагадаємо, буковинців щеплюють від коронавірусу препаратом Covishield, який розробив британсько-шведський фармацевтичний концерн Oxford/AstraZeneca. Виробляють вакцину у Індії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews