Сторожинецька районна лікарня отримала новий комп’ютерний томограф

21.03.2021 18:04   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Сторожинецька районна лікарня отримала новий комп’ютерний томограф. Обладнання вартістю понад 11 мільйонів гривень доправили до закладу 19 березня.

Встановлять його у реконструйованому за програмою Президента України «Велике будівництво» приймальному відділенні лікарні.

Як зазначив директор закладу Олександр Войцеховський, раніше, аби зробити діагностику за допомогою комп’ютерного томографа, мешканцям Сторожинеччини необхідно було їздити до Чернівців. До того ж, часто за таке дослідження доводилося викладати чималі гроші. Завдяки новому обладнанню послуга стане безоплатною.

Крім того, томограф допоможе медикам у лікуванні хворих на COVID-19, адже спричинену вірусом пневмонію можна побачити лише з його допомогою, на рентгенівських знімках її не видно.

Зараз обладнання розвантажують, у найближчі кілька днів триватиме його монтаж.

Нагадаємо, 2020 року у Чернівецькій області за програмою «Велике будівництво» відремонтували приймальні відділення п’ятьох медичних закладів – обласної лікарні, лікарні швидкої медичної допомоги, а також Сокирянської, Вижницької та Сторожинецької ЦРЛ. Усі вони вже отримали потужне діагностичне обладнання, в тому числі і комп’ютерні томографи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews