На Буковині розгонули 61 стаціонарний пункт щеплення від COVID-19

Більшість із них вже розпочали роботу

23.03.2021 11:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

61 стаціонарний пункт щеплення від COVID-19 розгорнули у Чернівецькій області, більшість із них вже розпочали роботу. Тут, перш за все, вакцинуватимуть працівників первинної медицини, зокрема сімейних лікарів.

Пункти розгорнули у закладах охорони здоров’я. Їх легко можна знайти на карті, яку розробили у Чернівецькій ОДА https://www.google.com/maps/d/u/0/edit

Для організації безпечного вакцинування ці кабінети щеплень обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю та забезпечені необхідною кількістю доз вакцини. Медики, які в них працюватимуть, пройшли відповідне навчання.

Наразі в Україні здійснюється імунізація вакциною Covishield/AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові, 500 тисяч доз якої було закуплено державним коштом. Ця вакцина ефективна та безпечна. Дозвіл на її використання дали Всесвітня організація охорони здоров’я, Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

Усі щеплення проти COVID-19 є добровільними й безоплатними.

Достовірну інформацію про вакцинацію проти COVID-19 отримуйте на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews