Виставку мандрівного художника відкриють сьогодні у чернівецькому Центрі культури "Вернісаж"

31.03.2021 10:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У рамках мистецького проекту «Акварельна подорож на велосипеді» відомого буковинського художника-мандрівника Андрія Ковалика у Центрі культури "Вернісаж" (вул. І. Франка, 15) 31 березня о 15.00 год. відкриється персональна виставка митця.

З 2009 по 2018 роки художник займався іконописом, але в якусь мить вирішив втілити в життя свою дитячу мрію про подорожі і малювання. Майже за три роки творчих мандрівок він відвідав з довготривалими пленерами Грузію, Індію, Італію, Туреччину, торік присвятив мальовничій Україні.
Найбільше митцю подобається малювати з натури, розкриваючи в своїх роботах почуття пережитих емоцій від побаченого. Всі роботи написані ним з натури.
На виставці глядачі зможуть здійснити віртуальну подорож італіськими Альпами, насолодитися пейзажами озера Гарда, відвідати Венецію, Болонью, Равенну, Падую, побувати в Местії-столиці Сванетії в Грузії, Ушгулі (найвисокогірнішому поселенні європейської частини світу), завітати в індійську «Венецію» місто Удайпур, відвідати так звані кольорові міста Індії «синє» Джодхпур і «розове» Джайпур. Останні роботи автора відкриють красу і велич Стамбула, романтику південного міста Фетхіє в Туреччині. Також відвідувачі виставки матимуть можливість помандрувати рідними Карпатами, піднятись на Говерлу, побувати в «столиці» Карпат – Верховині, живописних селищах Дземброня і Магурка, відчути красу буковинських Карпат, селищ Дихтинець та Шепіт, прогулятись вуличками рідного міста Чернівці, живописного Львову та Києва, побачити хотинську та камʼянець-подільську фортеці, відвідати Почаївську Лавру.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews