За спалювання рослинних залишків чернівчани можуть отримувати штрафи до 1700 гривень

03.04.2021 15:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Управління благоустрою та охорони навколишнього природного середовища департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради переконливо просить чернівчан утримуватись від спалювання сміття, опалого листя, гілля та інших відходів, оскільки при згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється близько 9 кг мікрочастинок диму.

До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали та низка канцерогенних сполук. У тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини онкологічні захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

Згідно «Правил благоустрою міста Чернівців» затверджених рішенням 83 сесії VIІ скликання Чернівецької міської ради від 30.09.2020 № 2417 за даний вид правопорушення передбачена адміністративна відповідальність згідно ст.152 КУпАП. Штрафні санкції складають: на громадян –  від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.); на  посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews