У Кіцманській лікарні інтенсивного лікування запрацювала автономна киснева станція (ФОТО)

06.04.2021 21:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Автономна киснева станція запрацювала у Кіцманській багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування. Вона забезпечуватиме киснем усі її палати та відділення, повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Рік тому, коли на Буковині лише почалася пандемія COVID-19, до кисневого забезпечення лікарні були залучені всього два відділення — інфекційне та реанімаційне. Керівник лікарні Володимир Хромюк вирішив забезпечити якомога більшу кількість пацієнтів доступом до кисню і обрав шлях модернізації. Його ініціативу підтримала Кіцманська міська рада, схвалила цей проект і обласна державна адміністрація. Вони виділили необхідні кошти.

Тепер, за словами генерального директора КНП "Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування", центральний корпус медустанови має автономне кисневе постачання. До кисневої станції підключено 5 відділень, в кожній палаті є як мінімум одна точка доступу до кисню.

А це означає, що не потрібно вже підвозити балони з киснем, ця послуга стала і дешевшою, тому що у вартість кисню вже не входить вартість пального на доставку та обслуговування, і оперативнішою, адже не витрачатиметься час на доставку. Досі організація, яка цим займалася, зріджувала кисень, заправляла в балони та доставляла їх. Іноді доводилося чекати у черзі на заправку балонів, особливо в останній час, коли пацієнтів з постковідним синдромом та пневмоніями побільшало.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

Киснева станція. Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews