Внесено зміни до протоколу лікування коронавірусу COVID-19 (ВІДЕО)

Для лікування пацієнтів із критичним перебігом коронавірусу додали “Тоцилізумаб”

09.04.2021 21:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Міністерство охорони здоров'я України внесло зміни до протоколу лікування коронавірусу COVID-19. Про це сьогодні на брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як.

Для лікування пацієнтів із критичним перебігом коронавірусу додали синтетичний препарат “Тоцилізумаб”. Також змінено режими його дозування для пацієнтів з тяжким і критичним перебігом COVID-19, повідомляють "Букви".

Цей препарат застосовують для лікування автоімунних хвороб (наприклад, ревматоїдного артриту). Згідно із попередніми приписами МОЗ щодо лікування коронавірусу, “Тоцилізумаб” рекомендували призначати при пневмонії з гострою дихальною недостатністю, прогресуючій дихальній недостатності, потребі підключення до неінвазивної або інвазивної вентиляції легенів.

Зміни внесли на підставі “рекомендацій МОЗ і соціальних служб США та Національної служби здоров’я Великої Британії”.

Оновленим протоколом також передбачено, що у разі прогресування дихальної недостатності та лабораторних ознак запалення можуть бути розглянуті вищі дози системних кортикостероїдів.

Оновлено й загальні рекомендації з антибактеріальної терапії.

- Пацієнтам із підозрюваним чи підтвердженим COVID-19 з легким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати з профілактичною метою. Пацієнтам із COVID-19 з середньотяжким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати без обґрунтованої клінічної підозри або підтвердження бактеріальної інфекції, – наголосила Садов’як.

Вона уточнила, що це вже сьоме оновлення протоколу лікування COVID-19. Першу версію затвердили 2 квітня 2020 року.

  • 24 лютого в Україні стартував процес вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Перше щеплення препаратом Covishield  зробили лікарю-реаніматологу з Черкас. Йдеться про вакцину під торговою маркою Covishield, що випускається в Індії за ліцензією британсько-шведської компанії AstraZeneca
  • Вакциною Covishield уже публічно вакцинувалися президент Володимир Зеленський, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.
  • Міністерство охорони здоров’я України видало наказ, згідно із яким учасники бойових дій, нардепи та відомі особи, старші за 60 років, можуть претендувати на залишки доз вакцини проти коронавірусу COVID-19.
  • 19 березня Максим Степанов оголосив, що Україна перейшла до другого етапу вакцинації проти коронавірусу COVID-19.
  • Згодом Максим Степанов визнав, що вакцинація проти коронавірусу COVID-19 в Україні відстає майже в два рази від плану.
  • 7 квітня на засіданні уряду Максим Степанов заявив, що в Україні потрібно робити 6 млн щеплень проти коронавірусу COVID-19 на місяць, щоб охопити вакцинацією 70% українців до кінця 2021 року. Поки ж зроблено трохи більше ніж 353 тисячі щеплень від початку кампанії з вакцинації.
    • плень від початку кампанії з вакцинації.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews  





TBA

Радіо

TeNews Radio УХ Радіо

Головне за день

Вверх
Вниз