Унікальну операцію провели лікарі у Чернівецькій області пацієнтові, якому встромили ніж у серце

Постраждалий був у стані клінічної смерті

13.04.2021 22:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Унікальну операцію провели на базі Кельменецької багатопрофільної лікарні, куди з проникаючим ножовим пораненням серця доправили молодого чоловіка 36 років. Про це повідомляє пресслужба Департаменту охорони здоров’я ОДА.

– Постраждалий був у стані клінічної смерті, але завдяки професійним діям анестезіолога-реаніматолога Дениса Москалюка його  вдалося повернути до життя, – розповідає директор КНП «Кельменецька багатопрофільна лікарня» Олександр Доготар. – Зважаючи на вкрай складний випадок, потрібна була допомога фахівців обласного рівня. Адже пацієнту необхідно було невідкладно зашити розтяті тканини серця, а такого досвіду наші хірурги дотепер не мали.

Керівник лікарні зателефонував директору Департаменту охорони здоров’я ОДА Олегу Чорному і попри те, що був вихідний, неділя, йому вдалося оперативно вирішити питання, реанімобілем обласного центру екстреної допомоги скерувавши до Кельменців головного торакального хірурга області Василя Яцківа, у практиці якого вже були подібні випадки. О 16.05 пацієнт поступив до лікарні, а о 17.30 його вже почали оперувати.

– За браком часу не мав ані змоги взяти з собою інших лікарів обласного рівня, ні підібрати необхідний інструментарій, тому оперував тим, що був у районній лікарні, а асистували мені тамтешні колеги: хірурги Федір Гудима та Марія Коваль і анестезіологи Денис Москалюк та Андрій Яремчук. Вони виявилися дуже фаховими. Тому було враження, ніби проводжу операцію разом із навченими всього лікарями свого відділення. – оцінює професійність лікарів Кельменецької лікарні начальник підрозділу торакальної хірургії ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня», експерт ДОЗ за фахом «Торакальна хірургія» Василь Яцків.

Складна операція тривала дві години. Кілька днів після операції він згодом перебував у реанімації, а наразі він переведений у хірургічне відділення, звідки незабаром, завдяки злагодженим професійним діям буковинських лікарів, повернеться до звичного життя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews