Комп’ютерний томограф вартістю понад 11 мільйонів встановили у Сторожинецькій лікарні

14.04.2021 13:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Сторожинецькій лікарні встановили комп’ютерний томограф марки Hitachi. Обладнання вартістю понад 11 мільйонів гривень заклад отримав наприкінці березня у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Про це ідеться у повідомленні пресслужби Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

- Ми вже повністю підключили комп’ютерний томограф, але для повноцінної роботи апарат має пройти безліч перевірок, зокрема, метрологічну та дозиметричну. Це необхідно, щоб отримати дозвіл та ліцензію на використання. Окрім того, очікуємо фахівця, який має навчити персонал, як працювати із новим обладнанням, – пояснює заступник головного лікаря Сторожинецької центральної районної лікарні Микола Дідух.

Нагадаємо, 2020 року у Чернівецькій області за програмою «Велике будівництво» відремонтували приймальні відділення п’ятьох медичних закладів – обласної лікарні, лікарні швидкої медичної допомоги, а також Сокирянської, Вижницької та Сторожинецької ЦРЛ. Усі вони вже отримали потужне діагностичне обладнання, в тому числі і комп’ютерні томографи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews