Трьох в’язнів виправної колонії на Буковині судитимуть за наркотики та поширення злочинного впливу

16.04.2021 01:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Організував злочинну діяльність так званий «смотрящий» за колонією, який там відбуває покарання за вбивство. Серед його спільників – двоє утриманців установи, які мають зв’язки у кримінальному середовищі.

Збуваючи наркотики іншим ув’язненим, зловмисники посилювали власний кримінальний авторитет і закликали порушувати правила поведінки в установі. Крім того, контролювали отримані протиправним шляхом кошти та підбурювали утриманців колонії вчиняти нові злочини.

 

Викрили злочинне угруповання оперативники управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області з колегами-правоохоронцями. Наприкінці вересня минулого року вони провели обшуки на території колонії, за результатом яких вилучили наркотичні речовини, мобільні телефони, чорнові записи і так званий «злодійський общак».

null
Фото з мережі Інтернет

Досудове розслідування завершене – його здійснювали слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури. Обвинувальні акти щодо всіх трьох фігурантів скеровано до суду за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Крім цього, зловмисникам інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу в установі відбування покарань (ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України), а організатору – ті ж дії, вчинені особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу (ч. 3 ст. 255-1 Кримінального кодексу України), повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Читайте також

На Буковині судитимуть працівників поліції за наркотики
Буковинські митники вилучили 10 ящиків медпрепаратів із вмістом «Трамадолу»
На пункті пропуску «Мамалига» буковинські прикордонники затримали чоловіка, який перевозив ліки з наркотичним вмістом

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews