Головний комунальник Чернівців розповів, коли завершиться ремонт вулиці Хотинської

16.04.2021 08:28   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Основні роботи на вулиці Хотинській будуть виконані до 1 серпня. Далі дороблятимуть тротуари, світлофори, розмітку, електроосвітлення. Про розповів директор департаменту ЖКГ Григорій Прохоренко. 
 
"Згідно з договором термін виконання всіх робіт встановлений до 1 серпня 2021 року, - каже він. - Роботи фактично були розпочаті в березні, оскільки погодні умови не дозволяли їх розпочати раніше.
Можливо, багато хто забув про те, яка у нас була зима. Але всі бачили сніг сьогодні 15.04.2021 року. Чи є критичним те, що роботи не будуть виконані в строк? Зі сторони це може виглядати погано, проте у кожного технологічного процесу є безліч нюансів, які необхідно враховувати.
 
Перший я назвав – погодні умови не дозволили почати роботи раніше. Другий – виникає безліч питань з мережами, опорами. Так, до прикладу до нас звернулись активісти з вулиць Дібровецької і Тернівської, про те що дощові води підтоплюють їх оселі та прилеглі домоволодіння через трубчатий переїзд в районі 31 школи. Це питання не вирішувались кілька років. Переговоривши з підрядником та технічними службами було вирішено понизити трубу на 70 сантиметрів та прочистити її, що дасть можливість вирішити цю проблему надовго. І це все відбувається в межах кошторису, без збільшення його вартості.
 
Далі, у свій час ОСББ на Хотинській 54-В побудувало каналізацію, яка була зроблена з порушенням технології. Дім потерпає від постійної необхідності її чистити. Ми також від ОСББ очікуємо інформації щодо деталей по цій проблемі, і коли підрядник буде робити наступну чергу дороги на Хотинській, це питання спільними зусиллями буде вирішено.
І таких проблем, менших або більших, виникає багато по мірі здійснення ремонтних робіт. Все це, звичайно, збільшує терміни робіт, але в свою чергу це передбачено договором".
 
Дорогу вирішили не перекривати повністю, і забезпечити проїзд. 
 
"Проте буду просити водіїв не ігнорувати знаки, і дотримуватись правил дорожнього руху на вул. Хотинській". - зауважив Прохоренко.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews