Один убив тітку, інший спалив церкву. На примусове лікування відправлено двох 18-річних буковинців, які вчинили злочини у стані неосудності

21.04.2021 08:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Відправлено на примусове лікування двох буковинців, які вчинили злочини у стані неосудності Чернівецькою обласною прокуратурою вжито заходів щодо забезпечення виконання ухвал суду стосовно двох жителів області про застосування до них примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладів з надання психіатричної допомоги із суворим та загальним наглядом.
 
Так, відповідно до ухвали Глибоцького районного суду 18-річного жителя села Їжівці Чернівецького району відправлено на примусове лікування в заклад з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом. (У 2019 році він убив свою 50-річну тітку та підпалив її будинок).
 
Ухвалою Вижницького районного суду також застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із загальним наглядом до 18-річного жителя Вижницького району. ( У квітні 2020 року хлопець підпалив Українську Свято-Параскевську православну церкву Чернівецько-Буковинської єпархії).
 
Зважаючи на те, що в Чернівецькій області відсутні відповідні заклади, які внесені до Переліку спеціальних закладів з надання психіатричної допомоги, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 20.03.2018 № 516, вказані судові рішення залишались не виконаними.
З метою усунення порушень вимог законодавства з питань виконання рішень судів про застосування примусових заходів медичного характеру, органами прокуратури внесено документи прокурорського реагування, за результатами розгляду яких забезпечено госпіталізацію вказаних громадян у медичні заклади в інших регіонах.
 
Так, 18-річного жителя села Їжівці відправлено в Дніпропетровську область до Державного закладу «Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом МОЗ Україна».
 
Щодо 18-річного жителя Вижницького району – його відправлено на примусове лікування до КНП «Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради».
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews