Десять новеньких шкільних автобусів передали сьогодні буковинським громадам

23.04.2021 19:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

10 шкільних автобусів придбала Чернівецька обласна державна адміністрація. Вартував транспорт майже 19,4 мільйона гривень. Купили його на умовах співфінансування. Із державного бюджету для цих потреб виділили майже 13,6 мільйона, із місцевого – 5,8 мільйона гривень.

Буковині першою в Україні вдалося завершити усі необхідні тендерні процедури, тож школярі 10 громад зможуть користуватися новим комфортним транспортом уже цього навчального року.

– Держава інвестує у реформу нової української школи, і цього року ми отримали окрему субвенцію на придбання шкільних автобусів. Вартує одна така машина від 1,8 до 2,2 мільйона гривень, – зазначила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

Під час закупівлі шкільних автобусів на тендерних торгах вдалося зекономити частину виділених коштів, тож згодом ОДА придбає іще два таких транспортних засоби.

– Доступ до навчання має бути не тільки зручним, але й безпечним. Це декларує і Верховна Рада, і Кабінет Міністрів. І втіленням цих намірів є чудові нові автобуси, які сьогодні отримують громади Буковини, – зазначила народна депутатка Олена Лис, яка працює у Комітеті з питань освіти, науки та інновацій.

Новий транспорт возитиме школярів у Ванчиковецькій, Волоківській, Глибоцькій, Конятинській, Мамаївській, Недобоївській, Топорівській, Сокирянській, Юрковецькій та Кам’янській територіальні громадах.

Особливо обновці радіють у гірській Конятинській громаді. Як розповів директор Довгопільської школи Юрій Маротчак, на навчання до закладу необхідно доправляти близько 100 учнів. Автобусу ж, який возив дітей раніше, виповнилося 10 років, тож використовувати його вже не можуть із міркувань безпеки.

Нині у Чернівецькій області дітей до місць навчання доправляють 159 шкільних автобусів. Загалом вони перевозять 11858 школярів, що становить 80% від потреби. Ще 20% транспортують перевізники, із якими укладено угоди.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews