Пачкарі на Буковині покинули велику партію цигарок, тікаючи вночі від прикордонників

27.04.2021 12:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У ніч з 26 на 27 квітня прикордонники відділу «Селятин» спільно зі співробітниками оперативно-розшукового відділу Чернівецького загону завадили двом спробам пачкарів переправити чергові партії тютюнових виробів до сусідньої Румунії.

За інформацією пресслужби Чернівецького прикордонного загону, за кілька сотень метрів до кордону правоохоронці виявили чотирьох невідомих. З появою прикордонників правопорушники вдалися до втечі. Зрозумівши, що з товаром їм втекти не вдасться, вони його покинули.

У ході пошукових заходів прикордонники виявили покинуті пакунки з тютюном. Обгорнуті чорним поліетиленом, імпровізовані наплічники лежали неподалік загороджувального паркану. Можна припустити, що порушники намагалися втекти з тютюновими виробами, зважаючи на темний час доби та значну відстань до охоронців кордону. У цьому випадку пачкарі планували переправити через кордон 3600 пачок сигарет.

Ще 2890 пачок сигарет різних марок на ділянці цього ж відділу були виявлені двома годинами раніше. Як і у першому випадку, порушники покинули товар та накивали п’ятами. Звісно, втеча єдиний спосіб уникнути відповідальності за переміщення підакцизного товару без марок акцизного податку України, за що кримінальна відповідальність. 

Наразі всі тютюнові вироби доставлено до прикордонного підрозділу, їх незабаром буде передано співробітникам ДФС. Відносно втікачів, то їх пошуки тривають.

 

Читайте також

Контрабандистам і карантин не завада
Буковинські митники вилучили 10 ящиків медпрепаратів із вмістом «Трамадолу»
Громадянин Румунії намагався пішки перетнути буковинський кордон за 1200 гривень

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews