Експозиція музею просто неба у Чернівцях поповнилася справжніми гуцульськими ґринджолами

28.04.2021 07:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту з’явився  новий експонат – ґринджоли. Це один із найдавніших видів транспорту гуцулів, який скансену подарувала Конятинська територіальна громада.

- Сани належали 84-річному жителю із села Самакова. Він захотів передати їх музею, аби ґринджоли побачили якомога більше людей. Це дорога ручна робота, вони придатні до користування, – каже голова Конятинської ТГ Олексій Скрипчук.

- Ми прикрасимо сани квітковими композиціями та доповнимо іншими цікавими об’єктами. Влітку це буде яскрава фотозона, а у зимовий період придумаємо для них якусь іншу цікаву роль. Ми робимо все, аби наш музей з кожним новим експонатом ставав ще привабливішим для туристів, – зазначив директор Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту Іван Пілат.

Наразі у музеї просто неба тривають реставраційні роботи у експозиційній зоні. Тут відновлюють старовинну хату буковинського підгір’я та готують територію до весняно-літнього сезону.

Зануритися у квітучу та багату історичну атмосферу музею можна щодня, з 10:00 до 20:00.

 

Гринджоли. Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews