Учні з Путильщини перемогли у Всеукраїнському мовному челенджі

02.05.2021 07:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

1 травня оголосили переможців мовного челенджу “Українська мова важлива”, що проходив з 1 по 20 квітня. Упродовж 20-ти днів учасники челенджу публікували свої авторські творчі роботи у соціальних мережах під хештегом #HUMANМарафон. 

У результаті конкурсу соціальні мережі (Фейсбук, Інстаграм, ТікТок) заполонили патріотичні відео, малюнки та тексти на тему важливості рідної мови. Організатори, освітня компанія HUMAN, отримали 398 творчих робіт зі всіх куточків України, з великих міст та найвіддаленіших сіл, а також з Донецької та Луганської областей.

Але саме учасники з Чернівецької області отримали перемогу в номінації “авторський вірш”. Ними стали Малиш Марія та Слижук Максим, учні 3-го класу Довгопільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Їхню роботу можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/olena.slyzhuk.3/posts/1419525358400609

Учасники зняли відеоролик у якому декламували авторські вірші, грали на традиційних українських інструментів та показували простори Чернівецької області. Переможці зізнаються, що у підготовці відео їм допомагали їхні родини, а також вчителька. За перемогу у номінації учасники отримають ноутбук від компанії HUMAN.

- Я дуже люблю рідну мову - мелодійну, красиву, неповторну. Мені подобається читати книги сучасних українських письменників. Хочу, щоб українським словом пишався не тільки я, а й цілий світ! За допомогою таких конкурсів, як #humanмарафон, можна розповісти цілому світові про те, яка красива і неповторна наша рідна мова, - ділиться своїми враженнями переможець Максим Слижук. 

Читайте також

Чернівецький науковець закликає говорити правильно українською мовою

Мовний челендж “Українська мова важлива” ініційований освітньою компанією HUMAN після проведення першого Цифрового Марафону з української мови ім. П. Яцика, який відбувся дистанційно на зазначеній платформі. Партнери Марафону вирішили не зупинятися та запропонувати фіналістам (11 555 учасників) взяти участь у мовному челенджі. Челендж мав на меті залучити найкращих знавців української мови до її популяризації серед школярів та молоді, а також спонукати кожного українця замислитися над тим, що особисто для нього означає рідна мова. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews