Для безпечного проведення ЗНО на Буковині закуплять дезінфекційні засоби, халати та щитки

07.05.2021 07:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Буковина готується до проведення цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. Основна сесія тестування відбудеться із 21 травня до 15 червня незалежно від рівня епідемічної безпеки в регіоні. Значну увагу приділять захисту учасників випробування, запевнила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

За її словами, Буковина отримала із державного бюджету 546,1 тисячі гривень для відповідних потреб. За ці кошти придбають дезінфекційні засоби для обробки рук та поверхонь у пунктах тестування, а також халати, захисні щитки для осіб, що забезпечуватимуть проведення ЗНО.

– Важливо, аби ЗНО на Буковині відбулося на високому організаційному рівні, з дотриманням усіх правил, процедур та вимог протиепідемічної безпеки. Адже тестування – запорука справедливого і прозорого вступу всіх абітурієнтів до омріяних закладів вищої освіти, – зазначила Ірина Ісопенко.

Крім того, освітяни та технічний персонал, які працюватимуть на пунктах тестування, мають змогу зробити щеплення від COVID-19.

Для охочих скласти ЗНО, а таких в області цьогоріч 9337 осіб, відкриють 40 пунктів тестування. Їхню роботу забезпечуватимуть близько 2000 працівників. Окрім основної сесії випробування, передбачена також додаткова, вона триватиме із 26 червня до 16 липня.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews