Сторожинецька лікарня стала доступнішою для пацієнтів з інвалідністю

07.05.2021 13:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Сторожинецька багатопрофільна лікарня стала доступнішою для людей з інвалідністю та маломобільних буковинців. Заклад, приймальне відділення якого реконструювали у рамках програми «Велике будівництво», врахував потреби вказаних категорій пацієнтів.

Зокрема, у лікарні з’явилося багатофункціональне обладнання – гінекологічне крісло, кушетки, ліжка, каталки – зручні для маломобільних груп населення. Про це повідомила представниця Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Чернівецькій обласній державній адміністрації Валентина Добридіна. Крім того, доступнішим стало і приміщення закладу.

– Це приймальне відділення я відвідувала протягом усього часу його створення. Знаю, що дуже важливо враховувати потреби пацієнтів з інвалідністю з самого початку будівництва. Виправляти та усувати бар’єри значно складніше. Не раз розмовляла з представниками підрядної організації та надавала рекомендації. Дуже вдячна, що їх врахували. Зокрема, розширили двері, забрали пороги, встановили поручні, облаштували кімнати для пацієнтів з інвалідністю, встановили вказівники, – зазначила Валентина Добридіна.

Окрім реконструкції приймального відділення, у рамках програми «Велике будівництво» Сторожинецька лікарня отримала комп’ютерний томограф вартістю понад 11 мільйонів гривень. Діагностика на ньому буде безкоштовною.

Наразі приймальне відділення облаштовують медичним, діагностичним обладнанням та іншими меблями. Після завершення усіх робіт тут надаватимуть невідкладну медичну допомогу, обстежуватимуть пацієнтів та навіть робитимуть операції.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews