Новоселицька громада отримала сучасний пожежно-рятувальний автомобіль завдяки програмі Румунія-Україна 2014-2020

16.05.2021 13:46   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Сучасний пожежно-рятувальний автомобіль, нове обладнання та знання. Усе це отримала Новоселицька територіальна громада від румунських партнерів у рамках проєкту «Транскордонне співробітництво пожежно-рятувальних служб». Його реалізація передбачалася спільною операційною програмою Румунія-Україна 2014-2020.

- Усі заходи, передбачені проєктом, ми успішно втілили. Через карантин деякі спільні тренування проводили онлайн. У громаді ми сформували волонтерську пожежну команду й закупили для них професійне обладнання. Ним разом із місцевим підрозділом ДСНС вони можуть не лише гасити пожежі, а й ліквідовувати наслідки дорожньо-транспортних пригод, – розповіла голова Новоселицької територіальної громади Марія Нікорич.

Читайте також

Сучавський регіональний офіс з питань транскордонного співробітництва «Румунія – Україна 2014 – 2020» оголосив про вакантні місця

Автомобіль «Ford Ranger», який новосельчани отримали від Румунії, оснащений 700-літровою цистерною, аварійно-рятувальними, гідравлічними та акумуляторними інструментами, верхолазним спорядженням.

Також у результаті реалізації проєкту розроблено та виготовлено збірник, в якому описано досвід румунських та українських рятувальників щодо дій у надзвичайних ситуаціях.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews