На Буковині розпочали щеплювати від COVID-19 другою дозою вакцини Pfizer

16.05.2021 13:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На Буковині розпочали щеплювати від COVID-19 другою дозою вакцини виробництва Pfizer. Першими імунізували підопічних та персонал Петричанського психоневрологічного будинку-інтернату. Як розповів директор закладу Юрій Олар, щеплення отримали 109 пацієнтів та 23 працівників. 

– Після першої дози скарг на самопочуття не було, нині процедура також минула добре, – зазначив Юрій Олар. 

За його словами, у закладі змушені дотримуватися суворого карантину. Зокрема, зараз заборонені відвідини підопічних, вони спілкуються з рідними лише телефоном. Тож сподіваються, що вакцинація дозволить послабити обмеження. 

Нагадаємо, 1170 доз вакцини Comirnaty область отримала у неділю, 18 квітня. Їх уже використали для першого щеплення. Ревакцинацію почали через 21 день. 

Препаратом імунізують працівників та підопічних закладів закритого типу – психоневрологічних інтернатів, геріатричних пансіонатів, територіальних центрів із надання соціальних послуг, які мають стаціонарні відділення. Також Comirnaty щеплять рятувальників і прикордонників.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews