Підприємство, що виготовляє 45% усієї індичатини в Україні, працює у Мамаївцях. Товариство «УПГ-Інвест» є одним із трьох лідерів-платників податків до бюджету Буковини. Тут забезпечено повний цикл виробництва м’яса індика: з пташиного двору до столу.
Свою продукцію компанія реалізує під торговою маркою «Сяйвір». На підприємстві, яке наступного року відзначатиме 20 років роботи, побував голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.
Перегляньте також:
- Чернівці закуплять майже три тисячі аншлагів для понад сотні вулиць
- У Чернівцях на вулиці Лесі Українки облаштували чотири підвищених пішохідних переходи
– Ми надзвичайно цінуємо усіх виробників, які створюють робочі місця для буковинців. Готові усіляко сприяти вашому розвитку та усувати будь-які штучні перепони, що цьому заважають. Головне – нарощуйте ваш потенціал, – зазначив Сергій Осачук.
Як розповів власник «УПГ-Інвест» Володимир Дутчак, компанія не лише вирощує індиків, а й виготовляє корми для них та переробляє м’ясо. Потужності підприємства, окрім Чернівецької, розміщено також у Івано-Франківській та Київській областях. Вироблене реалізують в Україні та експортують до країн Європи. Це понад 50 видів продукції з індика – відбірне дієтичне м’ясо, ковбаси та напівфабрикати.
– Торік ми сплатили до бюджету Буковини майже 100 мільйонів гривень, однак вважаємо, що це не межа, маємо намір розширити виробництво, – сказав Володимир Дутчак.