У Чернівцях стартував туристичний сезон 2021 (ФОТО)

24.05.2021 17:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Цими  вихідними у Чернівцях відкрили новий туристичний сезон. Цикл заходів стартував 21 травня з конференції «Буковина туристична: можливості, виклики, перспективи», під час якої провідні українські експерти, представники туристичної галузі краю обговорили майбутнє туризму на Буковині і в Чернівцях, а також його вплив на розвиток громад,  успішні кейси залучення туристів через потужні івенти і вдалу промоцію туристичних магнітів.

Заступник Чернівецького міського голови Євгеній Маховіков зазначив:

- Для Чернівців туризм є одним із пріоритетних напрямів розвитку міста. Ми маємо багату архітектурну та культурну спадщину, потужні туристичні магніти, шукаємо і готові впроваджувати інноваційні ідей і нові маршрути. Ми чітко усвідомлюємо, що туризм є драйвером для розвитку громади, тому  міська рада відкрита для співпраці і готова реалізовувати потужні стратегічні ідеї,  які , зокрема,  можуть народитися й акумулюватися під час цієї  конференції.

Учасників конференції також привітала голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів, яка відзначила величезний туристичний потенціал Чернівців та Буковини. Конференція проходила у форматі двох панельних дискусій. Спікерами першої панелі «Туризм – як драйвер для розвитку громад» стали такі відомі експерти  туристичної галузі як : Іван Ліптуга, президент ГС «Національна туристична  організація України»; Антон Тараненко, голова правління Visit Ukraine та Сергій Толстіхін, експерт з розвитку туризму в громадах.

Фото Чернівецької міської ради

 

Фото Чернівецької міської ради


Під час другої панельної дискусії «Івент-менеджент у туристичній діяльності: від ідеї до реалізації» обговорювали подієвий туризм. Спікерами цієї дискусійної панелі стали Дар’я Сонячна, експертка з туризму та івент-індустрії; Оксана Лелюк, організаторка Фестивалю Маланок у Чернівцях; Святослав Померанцев, президент Міжнародної літературної корпорації “Meridian Czernowitz”; Елизавета Буйновська, директорка державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська Фортеця». Під час заходу був підписаний «Меморандум про співробітництво у сфері туризму між Департаментом розвитку Чернівецької міської ради,  Департаментом регіонального розвитку Чернівецької облдержадміністрації та ГС «Національна туристична організація України».

Директор Департаменту розвитку Сергій Бостан підкреслив:

- Підписаний меморандум відкриває нові шляхи для співпраці і регламентує наступні кроки щодо менеджменту  туристичної дестинації. Зокрема працюватимемо за такими напрямками як: нетворкінг, маркетинг, інвестиції, народна дипломатія, проведення тренінгів та соціологічних досліджень.

Фото Чернівецької міської ради

 

Фото Чернівецької міської ради

 

Фото Чернівецької міської ради


Також у рамках  відкриття туристичного сезону в Чернівцях, був організований  квест «Таємниці міста на Пруті» та низка безкоштовних екскурсій, кожну з яких  відвідали десятки гостей міста та чернівчан. А на площі Соборній провели масштабний «Буковинський  туристичний ярмарок». Відвідувачі мали змогу ознайомитися з пропозиціями, турами та маршрутами від  туристичних фірм краю і громад області, спробувати  різні активності, побачити цікаві атракції, скуштувати різноманітні смаколики та страви буковинської кухні під час гастрофесту  і побувати на святкову концерті.

Фото Чернівецької міської ради

 

Фото Чернівецької міської ради

 

Фото Чернівецької міської ради

 

Фото Чернівецької міської ради

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews