Чахохбілі і ньокі у школі. Олена Зеленська радіє оновленому меню для українських учнів

24.05.2021 23:04   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чахохбілі, курячі нагетси, відварена сочевиця із корицею та анісом, рисова запіканка із ягідним кулі, шпундра, ньокі, лобіо, морквяний крем-суп, чилі кон карне, а також цільнозерновий хліб, свіжі банани, сливи, яблука, апельсини, груші – усе це та багато інших цікавинок із 1 вересня можна буде скуштувати у шкільних їдальнях.

Перша леді Олена Зеленська разом із представниками Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства економіки, Держпродспоживслужби та командою Євгена Клопотенка презентувала напрацювання у реформі шкільного харчування та представила оновлене рекомендоване меню для школярів.

- Я щиро рада, що раціон учнів стане більш збалансованим і різноманітним. Нове меню складається зі 160 страв, які використовуватимуться залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу освіти. Це меню включає як традиційні українські страви, так і популярні страви різних кухонь світу. Вперше були включені безглютенові позиції, збільшено кількість фруктів і м’яса у раціоні. Меню розроблялося в межах норм, які рекомендовані фахівцями МОЗ та відповідають політиці World Health Organization Ukraine, – зазначила Олена Зеленська на своїй сторінці у facebook.

За її словами, метою реформи шкільного харчування було зробити так, щоб діти їли корисно та смачно. І якщо 2020 рік присвятили оновленню нормативної бази, то в цьому році активно працювали над імплементацією нових норм у школах та розробкою здорового меню для школярів.

Ознайомитися з рекомендованим оновленим меню можна на сайті МОЗ: https://bit.ly/3fkv4IV

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews