Буковинські абітурієнти склали ЗНО із математики

28.05.2021 17:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Буковинські абітурієнти 28 травня склали зовнішнє незалежне оцінювання з математики. Учасники його отримають результат тестування за шкалою 100-200 балів та оцінку державної підсумкової атестації з математики – від 1 до 12 балів.

На випробування зареєструвалися 6186 осіб, для яких створено 25 пунктів тестування. З’явилося для проходження ЗНО 4462 (72,1%) абітурієнтів. Про це повідомляє Департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації.

Окрім того, буковинці складали також тест із математики із завданнями рівня стандарту, які оцінюються лише як державна підсумкова атестація. Пройти випробування виявили бажання 2967 осіб. Однак, на організовані для цього 15 пунктів тестування з’явилися лише 107 охочих. Така невисока явка – результат скасування обов’язкового ДПА цьогоріч.

Читайте також

До початку реєстрації на ЗНО не забудьте оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки
Двоє випускників Чернівецького ліцею отримали 200 балів на ЗНО з математики

Троє учасників дочасно припинили роботу над виконанням завдань через порушення процедури тестування. Під час технологічної перерви за допомогою металодетектора у них виявили мобільні телефони.

Усі учасники ЗНО на пунктах тестування та персонал дотримувалися рекомендацій медиків, правил соціального дистанціювання.

Наступне випробування буде 1червня. Абітурієнти також складатимуть два предмети – українську мову та українську мову і літературу.

Для учасників, які з поважних причин не зможуть взяти участь в основній сесії ЗНО, проводиться додаткова сесія. Для цього потрібно протягом 5 днів після тестування з певного предмета (ураховуючи день проведення) подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Зразок заяви та перелік документів, які необхідно надати, можна знайти на сайті Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews