У сусідніх Івано-Франківській та Закарпатській областях вирує негода (фото)

11.07.2021 15:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Впродовж доби було врятовано понад 20 людей. На щастя, ніхто не постраждав.
 
В Івано-Франківській області інтенсивні опади спричинили підняття рівня води у р. Бистриця Надвірнянська, тож впродовж вечора, 10 липня, прикарпатські надзвичайники виїжджали на порятунок людей на водойми Надвірнянського району. Врятували 11 осіб.
 
Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.
null
Ввечері до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в селі Пнів посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 15 метрів від берега знаходяться на острові 7 людей, з них — 6 дітей, й самостійно не можуть дістатися берега. Рятувальники, прибувши до місця виклику, на човні доправилися до місця перебування людей та здійснили заходи з їх порятунку. У водяній пастці опинилися й ці мешканці краю.
 
В місті Надвірна, на дамбі річки Бистриця Надвірнянська, на відстані 8 м від берега, знаходився 14-річний підліток. Рівень води в річці близько 1 м. Рятувальники прибули до місця, й за допомогою рятувального круга та мотузки врятували хлопця.
null
Водночас до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в місті Яремче, Надвірнянського району, на острівці посеред річки Прут, на відстані 15 метрів від берега, знаходиться 15-річний підліток й потребує допомоги. Надзвичайники в гідрокостюмах дістались до потерпілого та за допомогою рятувального жилета та рятувальної мотузки доправили на берег.
 

Того ж дня в селі Мирне, Надвірнянського району, 2 дітей перебували на острові посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 70 метрів від берега, самостійно дістатися до берега не було можливим, оскільки в річці сильна течія. Рятувальники прибули до місця події за допомогою катамарана й переправили 2 постраждалих на берег та передали батькам. З потерпілими працював психолог ГУ ДСНС в телефонному режимі. 

 
null
Не оминула негода і Закарпаття. Так, 10 липня у Рахівському районі в 4 населених пунктах (смт Ясіня, с. Лазещина, с. Богдан та с. Луги) відбулось підтоплення 7 житлових будинків, 16 підвалів житлових будинків, 47 дворогосподарств, автодороги Н 09 «Мукачево-Львів» (протяжністю 30 м). Підрозділами ДСНС проведено відкачку води та організовано роботу штабу з ліквідації наслідків негоди при Рахівській РДА. Станом на 21:30 підтоплень немає. Жертв та постраждалих немає.

Станом на 23:00 10 липня підтоплень на території Рахівського району не виявлено. Постраждалих та загиблих внаслідок стихії немає.
null
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews