Чернівецька область отримала першу партію вакцини Moderna

20.07.2021 21:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Буковина отримала першу партію вакцини Spikevax, розробленої американською фармацевтичною компанією Moderna. У область надійшло 24150 доз.

Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, уже від завтра, 21 липня, препаратом щеплюватимуть у центрах та пунктах вакцинації. Його зможуть отримати всі охочі, однак пріоритетною є група 65+.

Moderna – це мРНК-вакцина. Має кодову назву mRNA-1273 та торговельну Spikevax. Схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

Вакцина зберігається у вигляді замороженої суспензії при –25 ºC до –15 ºC у багатодозовому флаконі. Флакони можна зберігати в холодильнику при температурі 2–8°C протягом 30 днів.

Нагадаємо, дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 000 040 доз мРНК-вакцини від COVID-19 Moderna 18 липня. Партію надав уряд США через глобальний фонд COVAX.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews