Майже півтори тисячі вчителів на Буковині отримають ноутбуки для дистанційного навчання

23.07.2021 07:50   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Майже півтори тисячі ноутбуків планують придбати для буковинських учителів, аби вони не мали труднощів із організацією дистанційного навчання. Про це повідомляє Департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації. 

Для цих потреб область отримає 25,2 мільйона гривень субвенції із державного бюджету, ще 3,8 зі своїх кошторисів виділять територіальні громади. 

Наразі адміністрація готує необхідні документи для оголошення тендерних торгів. Очікується, що ноутбуки придбають упродовж липня-серпня, а техніку освітяни отримають до кінця року.

Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти і науки України планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів. На їхню закупівлю у держбюджеті передбачено 980 мільйонів гривень. Завдяки цій субвенції освітяни зможуть зробити процес навчання більш сучасним і доступним.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews