Всеукраїнський етап гри "Джура" завершився у Чернівцях

28.07.2021 15:28   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На Буковині завершився Всеукраїнський етап гри "Джура". Близько 200 учасників зі 24 областей України перебували у краї 10 днів. Діти не лише змагалися, а й спілкувалися, ходили у походи, брали участь у майстер-класах та інших активностях. 

Юні джури визначали кращих у орієнтуванні на місцевості, тактичній медицині, саперній справі, а також стріляли з бойової зброї та метали гранати. Загалом переможців визначили у дев’яти номінаціях. Нагороди їм вручили під час урочистостей на Центральній площі. 

– Для нас  «Джура» – це захід, який зшиває країну, який сьогодні формує гідне майбутнє нашої держави – сильної і успішної. Який би шлях, професію у житті, не обрали, пам’ятайте, що ви гідні сини і дочки України, плекайте нашу рідну мову, традиції, – звернулася до учасників гри заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко. 

Дитячо-юнацька гра «Сокіл» («Джура») заснована на козацьких традиціях та є не лише розвагою, а й засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Чернівецька область приймала Всеукраїнський етап гри уперше.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews