Французьке морозиво з канцерогеном та інші небезпечні продукти виявили на Буковині
Опубліковано : Ігор Кравців
За повідомленням головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, на ринках та у супермаркетах Буковини виявлено небезпечні продукти.
У морозиві, яке експортували з Франції (виробник: Mars Wrigley Confectionery, Steinbourg) до України (отримувач: ТОВ "ТОРГОВА ФІРМА "РУДЬ", Київська область), виявили етиленоксид в стабілізаторі Lugomme, що використовувався у виробництві цього морозива.
Оксид етилену також виявили у гумці рожкового дерева з Німеччини (постачальник: ROEPER), з якого були виготовлені харчові добавки (Stab 2000, Super Neutrose Boite), що експортувались до України (отримувач: TOB "ФАРІНА.ЮА", Харків) з Франції (виробник: LOUIS FRANCOIS, Marne la Vallee).
Небезпечну добавку-стабілізатор виявили у м’якому сирі з Туреччини, що експортувався з Польщі (виробник: BEL POLSKA Sp. z.o.o., Poland) до України (отримувач: TOB "Укрлогістика", Київська область).
У складі кондитерських виробів M&M’s, експортованих із Франції (виробник: Mars Chocolat France, Haguenau Cedex) до України (отримувач: Raben FG WH Ukraine), виявили генетично модифіковане рисове борошно.
Довідково
Етиленоксид (окис етилену) – канцерогенна речовина, яку часто використовують для стерилізації медичного обладнання. За звичайних умов перебуває у газоподібному стані. Це органічна, хімічна речовина, отрута для теплокровних тварин і людини, має мутагенну, подразливу і наркотичну дію. Прояви такого отруєння: сильний головний біль, задишка, нудота і блювота.
Джерело: CvNews