У Чернівцях до Дня Незалежності проведуть музичний фестиваль (програма)

12.08.2021 13:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

До 30-річчя Незалежності України у Чернівцях відбудеться музичний фестиваль Mandyczewski Fest IV. Він триватиме із 22 до 29 серпня. Усі концерти відбудуться на площі Філармонії або у залі чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка.  

Цьогоріч тематика заходу – «Україна і її місце у світовій культурі».

Тут гратиме як музика австрійських виконавців: Євсевій Мандичевський, Кароль Мікулі, Войтех-Адальберт Гржималі, Сидір Воробкевич, так і українських класиків: Микола Лисенко, Лев Колодуб, Мирослав Скорик, Євген Станкович, Валентин Сільвестров, Олена Чмут, Леонід Затуловський.

Серед родзинок фестивалю – українська прем’єра ораторії Мар’яна Кузана (Франція) «Посланіє» на слова Тараса Шевченка зі сценічною дією. Її презентують 23 серпня о 18:30 у залі філармонії.

Основною метою Mandyczewski Fest IV є виявлення феномену української ідентичності в музичному мистецтві, яка зберігалася навіть всупереч складним історичним періодам бездержав’я, розвивалась в різних імперіях і країнах носіями української культури. 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews