У обласній лікарні Чернівців відтепер видаляють жовчні камені без розрізів

14.08.2021 15:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У Чернівецькій обласній клінічній лікарні розпочав роботу новий операційний блок для проведення ендоскопічних оперативних втручань. Малоінвазивне обладнання, яким оснастили дану операційну, придбане у рамках транскордонного проєкту.
 
Уже було проведено 5 ендоскопічних втручань на позапечінкових жовчних шляхах з використанням гнучкого дуоденоскопа (медичний пристрій, який вводиться через ротоглотку, стравохід і шлунок в дванадцятипалу кишку для дослідження і лікування її захворювань) та з використанням спеціального рентгенологічного апарата С-дуги.
 
Особливостями таких операцій є їх малоінвазивність, тобто те, що операції проводять без здійснення розрізів шкіри.
Оскільки цілісність шкіри в ході операції не порушувалась, пацієнт швидко одужує.
 
Досі оперативні втручання з видалення жовчних каменів у Чернівецькій обласній лікарні здійснювались тільки через розтини шкіри. Наявність нового сучасного ендоскопічного обладнання та рентген-апарата С-дуги дала змогу впровадити сучасні методи діагностики та лікування органів шлунково-кишкового тракту за принципом хірургії одного дня.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews