Польські та румунські колективи відвідують громади Буковини у рамках міжнародного фестивалю

22.08.2021 13:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чернівецька область приймає «Буковинські зустрічі». Один із найбільших транскордонних мандрівних фольклорних фестивалів, який відбувається у Центральній Європі уже впродовж трьох десятиліть, 21 та 22 серпня розважатиме жителів краю. 

 

У святі народної пісні, музики й танцю беруть участь понад 30 колективів, які приїхали із різних куточків Буковини, а також Польщі та Румунії. Вони виступили на різних локаціях у центрі Чернівців. 

Перший день завершився видовищно-театралізованим дійством «Люблю тебе Буковино, люблю твої люде…» у Центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка Чернівців.

Сьогодні, 22 серпня, польські та румунські колективи відвідають громади Буковини. 

Читайте також

У Чернівцях обрали найкращих маланкарів (фото)

Як відомо, міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» був заснований у 1990 році. Основна його мета – збереження та презентація народних традицій Буковини в середовищах переселенців з нашого краю у Польщі, Румунії та Угорщині. Саме тому фестиваль від травня до жовтня триває у цих країнах та в Україні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews