Нові адвокати системи БПД на Буковині отримали необхідну інформацію про відновне правосуддя

21.09.2021 15:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Регіональному центрі з надання БВПД у Чернівецькій області відбулася зустріч за круглим столом із буковинськими адвокатами-переможцями XIIІ всеукраїнського конкурсу з відбору адвокатів, яких залучають для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Насамперед директор Регіонального центру Аркадій Мунтяну привітав адвокатів із перемогою в конкурсі, ознайомив із їхніми завданнями та закликав до відповідальної та якісної роботи з клієнтами системи БПД. Відтак про стандарти якості адвокатам розповів начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Владислав Шаблій.

- Значна кількість успішних справ у кримінальному, цивільному та адміністративному процесах свідчить про добросовісну роботу адвокатів, які співпрацюють з Регіональним центром. Тому, наше з вами спільне завдання – повага до клієнтів та дотримання стандартів якості в роботі, – сказав Владислав Шаблій.

Далі адвокатам розповіли про реалізацію у Чернівецькій області «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення». ЇЇ мета побудована на відновних підходах у кримінальних провадженнях. У першу чергу – забезпечити відшкодування заподіяної шкоди потерпілій стороні, відновити психоемоційний стан потерпілої сторони та неповнолітнього, який є підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, забезпечити максимально раннє виведення неповнолітніх із кримінального процесу з обов’язковим ужиттям узгоджених заходів для їх ресоціалізації, а також запобігти повторним кримінальним правопорушенням.

- Кожен із вас, як активний провайдер медіації у кримінальних провадженнях, може посприяти успішному застосуванню Програми з відновного правосуддя для неповнолітніх, – наголосив Аркадій Мунтяну.

Читайте також

У Чернівцях шукають адвокатів



Нагадаємо, за підсумками ХІІІ конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, 627 адвокатів (14 – у Чернівецькій області) включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Загалом у Реєстрі на сьогодні 8 171 адвокат.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews