У Чернівцях відбудеться екологічний захід "Побачив? Прибери"

22.09.2021 16:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чернівці 25 вересня разом з усією Україною, мільйонами активістів зі 180 країн світу вийдуть на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». Українці з міст та містечок, сіл та селищ об’єдналися заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.  Захід стартуватиме о 10 годині.

Екоакцію проводить молодіжний рух "Let’s do it Ukraine" до Всесвітнього дня прибирання "World Cleanup Day".

Чернівчани можуть долучитися до Всесвітнього прибирання на рекомендованих індивідуальних та центральних локаціях. Центральні локації у Чернівцях - скверик Соборної площі, Жовтневий парк, Руський міст біля зупинки. Інші локації та контакти координаторів за посиланням: https://letsdoitukraine.org/2021/09/%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d1%96-%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%b0%d1%86%d1%96%d1%97-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%97%d0%bd%d0%b8/

Організатори рекомендують брати з собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запрошувати родину та друзів.

Формати прибирань будуть різні:

  • Колективні прибирання з сім’єю, друзями чи колегами на одній із локацій.
  • Ідивідуальні прибирання забрудненої зони.
  • Цифрове очищення. Нова форма прибирання передбачає видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів. Це дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.
  • Картографування. Для цього потрібно встановити безкоштовний мобільний додаток “EcoHike” та відмічати забруднені й очищенні території.
Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого бака. За можливості, відсортувати й здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини.
 
- Робіть фото, сторіси на локаціях до і після прибирання, відмічайте організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday, щоб бути прикладом для інших. Результати своїх прибирань фіксуйте на сайті letsdoitukraine.org. Приєднуйтесь до наймасштабнішої соціальної події у Світі! – зазначила Юлія Мархель, координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews