Що висаджуватимуть на Буковині з мільярда нових дерев

23.09.2021 08:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Із 1 жовтня до 30 листопада 2021 року триватиме громадська акція Держлісагентства України «Створюємо ліси разом». Сьогодні ліси вкривають лише 15,9% території України при оптимальному показнику лісистості у 20%.

У рамках програми «Зелена країна» за 3 роки буде висаджено 1 мільярд нових дерев. За 10 років площа лісів збільшиться на 1 мільйон гектарів.

Так фахівці Сторожинецького держспецлісгоспу будуть висаджувати двохрічні сіянці дуба звичайного, ялиці білої, клена-явора, ясена звичайного. Всього планують провести роботи зі створення лісових культур в Жадівському, Зруб-Комарівському та Банилівському лісництвах на площі 2,8 га. Тут мають висадити 15 тисяч штук сіянців. До проведення робіт із лісовідновлення будуть залучені представники органів місцевого самоврядування, громадськості, ЗМІ, учні шкільного лісництва, працівники лісової охорони, а також усі охочі.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews