Пацієнти із цукровим діабетом у найближчі два дні можуть отримати інсулін за старим маршрутом

30.09.2021 13:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Із 1 жовтня змінюється маршрут пацієнтів із цукровим діабетом до безоплатного інсуліну. Щоб отримати препарат безкоштовно або з доплатою у будь-якій аптеці, яка має договір з НСЗУ за напрямком реімбурсації інсулінів, хворому потрібен електронний рецепт.

Дуже важливо, щоб з початком дії нового механізму відшкодування вартості інсулінів пацієнти із діабетом не втратили доступ до життєво необхідних ліків. Тому у найближчі два дні можна і потрібно отримати інсулін за старим маршрутом:

Ці кроки дозволять пацієнтам мати певний запас інсулінів у перші тижні жовтня і не залишились без потрібних ліків через те, що не встигли опанувати новий маршрут.

Наступний рецепт на інсулін буде вже виключно електронний. Перший електронний рецепт на інсулін виписує лікар-ендокринолог, а перед цим він обов’язково має створити індивідуальний план лікування для пацієнта і внести його в електронну систему охорони здоров’я. Без створеного плану лікування пацієнт не отримає електронний рецепт, і, відповідно, інсулін – безоплатно або з доплатою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews