Поліцейські на Буковині перешкодили потраплянню в незаконний обіг наркосировини на третину мільйона гривень

01.10.2021 18:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Житель Чернівецького району на присадибній ділянці свого господарства вирощував рослини, зовні схожі на коноплі, та зберігав їх у висушеному вигляді у підсобному приміщенні будинку. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Правоохоронці Буковини здійснюють превентивні заходи, щоб суб’єкти господарювання, які легально вирощують мак і коноплі, не допускали витоку наркосировини в незаконний обіг. Так, 29 вересня, співробітники обласного Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ спільно із колегами відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції задокументували протиправні дії буковинця.

Правоохоронці встановили, що 55-річний житель села Бурдей вирощував на своєму городі рослини, після дозрівання та обробки яких, за цінами «чорного ринку», міг отримати наркосировини на понад 300 тисяч гривень. Висушені рослини чоловік зберігав у коморі будинку для подальшої їх реалізації.

За вказаним фактом слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Вилучені рослини поліцейські направили для проведення експертизи до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність буковинця до вчинення інших протиправних дій у сфері наркобізнесу, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews