У понеділок 1 листопада школярі у Чернівцях повернуться за парти

Наразі хворіють 1225 учнів, лише у 127 з них є підтверджений COVID-19

29.10.2021 14:25   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Дистанційного навчання та продовження канікул у чернівецьких школах не буде. Вже з понеділка діти повернуться за парти. Про це заявив сьогодні заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк.
 
Наразі з більш ніж 29 тисяч школярів хворіють 1225 дітей, лише у 127 з них є підтверджений COVID-19, інші ж хворіють на ГРВІ. Це абсолютно нормальні показники сезонної захворюваності.
 
- Місто керується постановою 1236 Кабінету Міністрів України (зі змінами), яка визначає карантинні обмеження на території держави, - каже посадовець - Поки що Чернівецька область знаходиться в «помаранчевій зоні», тому додаткових обмежень на території громади ми не встановлюватимемо.
Також ми дотримуємося механізму, який передбачає режим самоізоляції шкіл у разі, якщо 50% дітей в навчальному закладі хворіють на коронавірус. Разом з тим на території Чернівецької громади немає жодного навчального закладу з таким показником. Водночас є 23 класи, що перебувають на самоізоляції через виявлені випадки ковіду. Якщо ж говорити про освітян, то наразі захворіли 42 вчителі та 5 технічних працівників.
 
Щодо результатів засідання обласної комісії ТЕБ та НС, Юрій Лесюк зазначив, що область лише рекомендує карантинні обмеження. А ось місто може їх посилювати, в тому числі і в навчальних закладах. Оскільки наразі показники цілком контрольовані, посилювати карантинні норми місто не буде.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews