Центральне кладовище у Чернівцях розширено на півгектара

19.11.2021 21:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Питання розширення Центрального цвинтаря у Чернівцях не знаходило рішення впродовж майже трьох років. У лютому цього року депутати міськради вирішили викупити прилеглі до кладовища ділянки.

Читайте також

Буковинця, який грабував могили, затримали
На Центральному кладовищі у Чернівцях місць для поховань обмаль

 
- Попри наявне рішення, власники ділянок не хотіли їх продавати, - каже Чернівецькій міський голова Роман Клічук. - Адже дехто, хто їх «кришував», намагався маніпулювати критичним для міста питанням заради заробітку. Такі «ділки» пропонували обміняти паї для кладовища на подекуди втричі дорожчі ділянки. Втім, завдяки тривалим переговорам, одного власника все ж переконали продати ділянку за її реальною ціною - 58 тисяч гривень. Окрім очевидних плюсів для бюджету, таке придбання також розв’язало проблему з місцями для поховання і дало нам час для підготовки проєкту із землевідведення ще 2,4 гектара землі. Саме так вирішується проблема, коли вимикаєш корупційну складову та працюєш лише в межах закону!
 
Кладовище експлуатується ще з 1976 року. У середньому тут відбувається 170-180 поховань за місяць.
 
Центральне кладовище. Фото ЧП
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews