ЧНУ - найкращий в Україні за версією вчених-аналітиків Стенфордського університету США

07.12.2021 11:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Закінчення 2021 року ознаменувалося історичною подією в роботі ЧНУ імені Юрія Федьковича. В одному з найпрестижніших світових рейтингів науковців, який формує група вчених-аналітиків  Стенфордського університету США, наш університет представлений 5 викладачами-науковцями за весь період фахової діяльності та 7 викладачами і науковцями за 2020 рік. Це найкращий показник серед усіх закладів вищої освіти України.

Взагалі ж, в рейтингу представлено 86 вчених Національної академії наук та університетів України.

Серед інших ЗВО України, окрім Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, у цей рейтинг увійшли Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Національний університет «Львівська Політехніка» та інші.

Рейтинг враховує базу даних із понад 200 000 провідних вчених, яка надає стандартизовану інформацію, згідно з  бази даних SCOPUS, про індекс цитування, h-індекс, цитування статей з різними авторськими позиціями та багато інших об’єктивних показників. Серед яких наводяться показники з самоцитуванням та без нього.

Вчені класифікуються за 22 науковими напрямами та 176 підгалузями.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews