На базі Сокирянського училища відкрили агроцентр

22.12.2021 22:58   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Трактор, комбайн, сівалка та дискова борона. Відтепер на цьому сучасному, потужному обладнанні навчатимуться студенти нового агроцентру, який створили на базі Сокирянського вищого професійного училища. 

У агроцентрі за новітніми технологіями здійснюватимуть підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітників за декількома професіями. Це, зокрема, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, слюсар-ремонтник тощо. На створення навчальної бази витратили близько чотирьох мільйонів гривень. За ці гроші зробили реконструкцію, капітальний ремонт та облаштували декілька кабінетів, а також закупили сучасну техніку.

- Саме ваш заклад спромігся одержати найбільшу державну субвенцію на створення навчально-практичного центру. Тепер ви маєте один із найпотужніших агроцентрів сільськогосподарського спрямування. Це інвестиція в якість підготовки робітничих кадрів. Завдяки ньому училище отримало нове дихання, – сказала заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко.

Директор Сокирянського ВПУ Іван Бужак зазначив, що наразі у закладі навчається близько 400 студентів. Частина з них здобувають професії, пов’язані із сільським господарством. Навчально-практичний центр допоможе їм опанувати сучасні технології, відточити практичні навики, аби бути конкурентоспроможними на ринку праці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews