Чернівчани під музику здали кров у торговельному центрі і врятували 70 життів

24.12.2021 00:58   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Порятунок життя – як мистецтво. У Чернівцях зорганізували незвичну акцію – усі охочі мали змогу здати кров просто в торговому центрі, слухаючи при цьому класичні мелодії. Для донорів грав квартет «La Viva».

Подію створили, аби подолати стереотипи й страхи щодо донорства, довести, що кроводача – це безпечно, вона може відбуватися не в лікарняних стінах, а в приємній та комфортній атмосфері.

Акція відбулася у рамках всеукраїнського проєкту «Мистецтво донорства», створеного ДонорUA, у ТРЦ DEPOt. Забір крові забезпечив Чернівецький обласний центр служби крові. Як розповіла його директорка Анжеліка Каланча, на виїзді лікарі працюють уперше, однак процедура цілком безпечна.

Загалом кров у торговому центрі здали близько 20 буковинців, а це майже 70 врятованих життів. Акцію зорганізовано за підтримки управління молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews