Не вистачає ліжок: у госпітальних базах Буковини для хворих на COVID-19 розгорнули додаткові місця

20.01.2022 18:30   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Угоспітальних базах Буковини для хворих на COVID-19 розгорнули додаткові ліжка. Так, у обласній клінічній лікарні додали 20 місць, у центральній міській лікарні – 40, у міській дитячій лікарні – 10.  Загалом для недужих із коронавірусом у краї нині є 1722 ліжка.

Стаціонарну медичну допомогу їм надають у 21 медичному закладі. 

Читайте також

У Новоселицькій ЦРЛ помер чоловік із COVID-19 та жінка із підозрою на інфекцію
Як почувають себе буковинці хворі на коронавірус

Як повідомили у Департамент Охорони здоров'я Чернівецької ОДА, нині госпітальні бази краю завантажені на 40%, відділення інтенсивної терапії – на 54%. 

Найбільше відведені для хворих на COVID-19 ліжка заповнені у кардіологічному диспансері – на 84%, у центральній міській лікарні (корпус №1, що на вулиці Щербанюка) – на 82%, Заставнівській лікарні – на 62%, Новоселицькій лікарні – на 61%, обласній клінічній лікарні у Чернівцях – на 51%. 

Як зауважили у Департаменті, якщо захворюваність на коронавірус зростатиме, у закладах і далі розгортатимуть додаткові ліжка. На піку попередньої хвилі COVID-19 для недужих у лікарнях було 2222 місця.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews