Чоловік загинув у пожежі через неналежну експлуатацію пічного опалення

25.01.2022 07:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У селі Станівці Тарашанської ТГ Чернівецького району сталася пожежа в житловому будинку, де проживав 61-річний чоловік. За попередніми висновками фахівців, загоряння виникло через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Пожежу помітили сусіди вже тоді, коли вогонь охопив площу 90 кв. м. На місце події прибули вогнеборці з смт Глибокої та місцеві пожежно-рятувальні підрозділи сіл Станівці, Опришени. Спільними зусиллями вони ліквідували пожежу. Під час гасіння всередині будинку рятувальники виявили без ознак життя тіло господаря. Врятувати його вже не було змоги. Тіло загиблого направили на судово-медичну експертизу міста Чернівці для встановлення точної причини смерті.

Пожежа. Фото ГУ ДСНС у Чернівецькій області

23 січня у місті Чернівці на вул. Кармелюка теж горів житловий будинок. Площа пожежі склала 100 кв. м. Полум’я побачили жителі сусідніх будинків та зателефонували на спецлінію 101.

Читайте також

Буковинець впав з даху та серйозно травмувався


За викликом було направлено рятувальників 2 державної пожежно-рятувальної частини міста Чернівці та Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Оскільки в будинку утворилося сильне задимлення, вогнеборці працювали у спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору. Увійшовши у будинок, працівники Служби порятунку виявили там 69-річного чоловіка. Вони допомогли вийти йому з охопленого вогнем приміщення та передали медикам, врятувавши чернівчанину життя. Травмованого чоловіка у подальшому госпіталізували до лікувального закладу.  Вогнеборці ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття. Полум’я знищило побутову техніку, речі домашнього вжитку, частково покриття та перекриття житлового будинку. Попередня причина пожежі – необережність чоловіка під час паління.

Пожежа. Фото ГУ ДСНС у Чернівецькій області

Упродовж вихідних було ліквідовано ще 10 пожеж. Вони мали місце у всіх районах області та обласному центрі, повідомляє головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews