Упродовж тижня угнав два мікроавтобуси. За це буковинцю "світить" вісім років в'язниці

28.01.2022 16:34   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Слідчі відділення поліції № 1 Сокирян зібрали докази безпосередньої причетності жителя Дністровського району до незаконного заволодіння двома транспортними засобами. За скоєне правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

29 листопада до поліції надійшло повідомлення від 38-річного жителя села Михалкове про незаконне заволодіння автомобілем. Заявник розповів, що із гаража на території будинку його вітчима, в селі Вітрянка Дністровського району, невідома особа викрала «Mercedes-Benz Sprinter».

Читайте також

У буковинки в лікарні викрали сумку
22-річний буковинець викрав у пенсіонерки майже 11 тисяч гривень
Водій, який збив на смерть чернівчанку, спалив авто та переховувався

Правоохоронці оперативно встановили особу зловмисника та вилучили у порушника викрадену автівку. Поліцейські з’ясували, що 23-річний місцевий житель скористався відсутністю сусідів, угнав автомобіль, на якому роз’їжджав вулицями району.

Проте вже за тиждень, 6 грудня, правопорушник знову незаконно заволодів автомобілем «Ford Transit» 42-річного жителя села Білоусівка. Власник транспортного засобу залишив незачинене авто з ключами в замку запалювання біля ресторану в місті Новодністровськ.

Поліцейські оперативно затримали зловмисника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України.

Також під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що хлопець є військовослужбовцем за контрактом, однак на момент скоєння злочинів він перебував поза службою.

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері слідчі поліції повідомили затриманому про підозру у правопорушеннях, передбачених частиною 2 статті 289 ( Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Наразі поліцейські завершили досудові розслідування та скерували матеріали проваджень з обвинувальними актами для розгляду до суду, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews