Сім років, як не стало Кузьми. Чернівчани зберуться на пам'ятний вечір

02.02.2022 07:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Сім років тому в аварії обірвалося життя лідера гурту "Скрябін". Усіх поціновувачів творчості Андрія Кузьменка сьогодні, 2 лютого, чекатимуть о 19:00 у просторі IVAN HUB (фоє Культурно-мистецького центру Миколайчука.
 
"Поспіваємо пісень, почитаємо прозу, послухаємо інтерв'ю з Кузьмою та просто поспілкуємося про те, який слід Скрябін залишив для кожного з вас та нашої країни", - кажуть організатори.

Читайте також

Чернівчани вшанують Кузьму Скрябіна
 
Вхід вільний ,згідно актуальних карантинних обмежень.

Довідково

Рівно сім років тому позашляховик співака зіткнувся з вантажівкою в Криворізькому районі Дніпропетровської області. Від отриманих травм Кузьменко помер на місці. Йому на той момент було всього 46 років.

За фактом ДТП, у якому загинув Кузьма Скрябін, було відкрито кримінальне провадження. За даними міліції, позашляховик Toyota Кузьми близько 7:00 на заокругленій ділянці дороги виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з молоковозом "ГАЗ 5312". У міськлікарню з травмами госпіталізовані водій молоковоза і пасажирка позашляховика (адміністратор музиканта).

У тому ж році, у жовтні президент Петро Порошенко розглянув електронну петицію "про присвоєння Андрію Кузьменку звання народного артиста України", яку підписали понад 26 тисяч громадян.

- Варто зазначити, що згідно з пунктом 7 Положення про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України "Про почесні звання України" від 29 червня 2001 року № 476, присвоєння почесного звання посмертно не проводиться, — підкреслив тоді Порошенко.

 Однак з огляду на численну підтримку ідеї про присвоєння Кузьменку державної нагороди, а також його значний внесок у розвиток української культури і збагачення вітчизняного музичного мистецтва, президент підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження Андрія Кузьменка орденом "За заслуги" І ступеня (посмертно).
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews