Джонсон записав звернення на підтримку України. Заявив про «реальну загрозу вторгнення» і «негайні санкції»

03.02.2022 00:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На відео Джонсон наголосив, що Британія підтримує український народ, суверенітет і територіальну цілісність України, пише НВ.

- Тільки-но нога російського солдата знов ступить на суверенну територію України, ми негайно запровадимо пакет жорстких економічних санкцій. Для світу, для України і насамперед для Росії дуже важливо, щоб цього [нового вторгнення] не сталося, щоб президент Путін не зробив цей катастрофічний прорахунок, — сказав британський прем'єр.
 
За словами Джонсона, можливість нового вторгнення РФ на територію України «дуже, дуже реальна», але ситуацію можна вирішити дипломатичним шляхом. Він нагадав, що Британія надасть Україні 88 млн фунтів економічної допомоги на додачу до постачання оборонної летальної зброї.
 
Ввечері 2 лютого відбулися переговори Бориса Джонсона з главою Кремля Володимиром Путіним. У Кремлі заявили, що співрозмовники обговорили ситуацію навколо України та вимоги Росії щодо «гарантій безпеки».
 
У спільній заяві лідери підтвердили бажання поглиблювати стратегічне партнерство між Україною і Британією та наголосили, що будь-яка нова російська агресія буде стратегічною помилкою.
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews