Безробітним у Чернівцях розповіли про безоплатну правову допомогу

03.02.2022 10:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Про можливість отримати безоплатну правову допомогу розповіли буковинцям, які перебувають на обліку центру зайнятості фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області.

Зокрема, на зустрічі з безробітними, яка відбулася у Чернівецькій міській філії обласного центру зайнятості юрист Назарій Грицик акцентував увагу на тому, хто і як може отримати безоплатну правову допомогу, що для цього потрібно і куди звертатися в разі потреби.

Читайте також

На Буковині на одне вільне робоче місце претендують троє осіб
Вісімдесят буковинців започаткували власну справу за сприяння служби зайнятості
Тридцять п'ять буковинців здобули нові професії

Право на безоплатну первинну правову допомогу мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України. Первинна правова допомога передбачає інформування людей про їхні права, порядок їх реалізації та відновлення у разі порушення. Це такі види правових послуг:
– надання правової інформації;
– консультацій і роз’яснень з правових питань;
– складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також надання допомоги у доступі до вторинної правової допомоги та медіації.

Окремо Назарій Грицик зупинився на категоріях громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

- Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають категорії осіб, які визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу» та іншими законами України. Безоплатна вторинна правова допомога передбачає рівні можливості у доступі до правосуддя і включає такі види правових послуг: захист, здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складення документів процесуального характеру, – наголосив Назарій Грицик.

У свою чергу комунікатор Регіонального центру Тарас Лазарук розповів учасникам заходу, що для отримання безоплатної правової допомоги громадяни можуть скористатися різними можливостями, які пропонує система: безпосереднє відвідання найближчого бюро, або центру БВПД, дзвінок на «гарячу» лінію 0800 213 103,       використання електронних сервісів (https://linktr.ee/legalaid.gov.ua).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews