Один із найпотужніших у західному регіоні томографів працює у Чернівецькій обласній лікарні

12.02.2022 08:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Один із найпотужніших у західному регіоні України комп’ютерних томографів працює у Чернівецькій обласній клінічній лікарні. Приймальне відділення закладу оновили та забезпечили діагностичною технікою завдяки програмі «Велике будівництво». 

Як розповів виконувач обов’язків генерального директора обласної лікарні Дмитро Домбровський, томограф працює цілодобово. Тут безоплатно обстежують як пацієнтів закладу, так і буковинців, що мають направлення від сімейного лікаря. 

- Досить великий попит на цей апарат, робимо як звичайні комп’ютерні томографії різних органів та систем, так і з внутрішньовенним контрастуванням, – пояснив Дмитро Домбровський. 

За словами лікаря, томограф значно полегшує постановку діагнозу, адже дозволяє виявити органічні зміни головного мозку, кісткової системи, шлунково-кишкового тракту, паренхіматозних органів – тобто печінки, легень, нирок, селезінки. Процедура із контрастуванням допомагає виявити судинні патології та онкологічні захворювання будь-якої локалізації.

Обласна лікарня. Фото Чернівецької ОДА

 

Томограф. Фото Чернівецької ОДА

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews